Radno vreme: 09-19h | Subota: 10-14h | info@belvilledental.com

POZOVITE NAS
011/­6300 955 | 011/­6300 956
NASLOVNA O NAMA NAŠE USLUGE GALERIJA CENOVNIK KONTAKT

DENTALNI TURIZAM


Čuvar kulturnog nasleđa

 

Povešćemo Vas u jedan nezaboravan dan u kome ćemo posetiti nekadašnju kulturnu prestonicu srpskog naroda, Sremske Karlovce. Na samo jedan sat vožnje od Beograda nalazi se mesto koje vekovima čuva i održava srpsku kulturnu baštinu kao podsetnik na neke od izuzetno važnih događaja koji su se odigrali na ovim prostorima i u velikoj meri uticali na oblikovanje kulture i mentaliteta srpskog naroda.

Velika istorijska uloga ovog ne tako velikog mesta počinje nakon prve seobe Srba krajem 17. veka, naseljavanje nemačkih porodica sredinom 18. i značajan uticaj Habzurške monarhije koja je tada vladala ovim prostorima najviše se, na prvi pogled, ogleda u arhitekturi.

Uživanje uz kafu ili uz čašu kvalitetnog lokalnog desertnog vina na centralnom trgu s izuzetnim pogledom na barokno jezgro grada, na fontanu “Četiri lava”, Karlovačku gimnaziju i Patrijaršijski dvor, približiće nam vreme kada je u Karlovcima potpisan mir izmedju Rusije i Otomanskog carstva, period trgovačkog prosperiteta grada i doba osnivanja prvih škola. Sa istog mesta moći ćemo da osetimo duh ove varošice, tih i miran način života njenih stanovnika koji, prolazeći pored Vas bez žurbe, odaju utisak jednog skladnog i bezbrižnog mesta.

Naše upoznavanje ovog šarmantog gradića začinićemo posetom jednoj od najpoznatijih vinarija na ovim prostorima.

Na padinama Fruške Gore, u čijem se podnožju nalaze Sremski Karlovci, kultura uzgajanja vinove loze datira iz perioda starog Rima. Danas se vrlo brižljivo neguje tradicija proizvodnje vina i o njoj ćemo slušati od onih koji su svoj radni i životni vek posvetili pripremi ovog plemenitog i okrepljujućeg pića. Posetićemo jednu od najstarijih vinarija i uz razgovor s domaćinom, kao i uz degustaciju fruškogorskih sorti vina, na najbolji način ćemo se pripremiti za šetnju ulicama Novog Sada. Različite istorijske prilike uticale su da Novi Sad, iako drugi grad po veličini, odiše jednom mirnijom i staloženijom atmosferom. Već će šetnja glavnim novosadskim ulicama biti dovoljna da se ugledamo na Novosadjane i usporimo korak.

Pre polaska za Beograd, na Petrovaradinskoj tvrdjavi, koja predstavlja jedno od najvećih utvrdjenja u Evropi za čiji današnji izgled je u mnogome zaslužan veliki vojskovodja Princ Eugen Savojski, sumiraćemo utiske uz pogled na krovove Novog Sada.

Verujemo da ćete se u glavni grad vratiti prepuni novih doživljaja i saznanja.


 

Mogućnost plaćanja Visa, Master, American Express i Dinacard

 
 

 

  Jurija Gagarina 14n/Lokal 2, naselje Belville
11070 Novi Beograd, Srbija
telefon: 011 6300 955, tel/fax 011 6300 956
mobile: 063 37 00 70

Email: info@belvilledental.com

 

 

   

Copyright ©2010 Belville Dental Centar. Sva prava zadržana.