Radno vreme: 09-19h | Subota: 10-14h | info@belvilledental.com

POZOVITE NAS
011/­6300 955 | 011/­6300 956
NASLOVNA O NAMA NAŠE USLUGE GALERIJA CENOVNIK KONTAKT

DENTALNI TURIZAM


Beograd kroz vekove

 

Geografski položaj našeg grada najveći je uzrok njegove dinamične i nemirne istorije. Za Beograd se može reći da se nalazi baš na “pola puta” između Istoka i Zapada. Upravo iz tog razloga mnogi narodi su želeli da zavladaju ovim gradom i svaki od njih mu je dao drugačije ime. Sindgidunum i Fićir Bair (breg za razmišljanje), samo su neka od njih. Svaki naziv vraća u prošlost, u odredjeni period, govori o značaju koji je naš grad imao na kulturno istorijskoj mapi Evrope tog doba. Za pažljivog posmatrača i slušaoca šetnja stazama naše tvrdjave biće kao uživanje u filmu čija radnja počinje u periodu starog Rima i još uvek traje.

Primetićete da su zidine utvrđenja menjale svoj izgled onako kako se menjao način ratovanja.

Neki narodi su se zadržali kratko i istorija njihov boravak beleži kao prolazan, dok su oni, koji su se zadržali duže, ostavili vrlo specifičan pečat na današnji izgled grada.

Kroz zajednički obilazak beogradske tvrđave, čija istorija zapravo predstavlja hroniku grada, pričaćemo o svakom pojedinačnom periodu koji je ostavio snažan uticaj na ono što tvrđava danas predstavlja. Pored istorijskog značaja koji ona ima, a zbog toga se može sa sigurnošću reći da predstavlja jedinstveni muzej pod otvorenim nebom, tvrdjava je svakodnevno i nezaobilazno “utočište” Beograđana .

Danas beogradska tvrdjava medju svojim zidinama “krije” i mnoge kulturne institucije. A ona koja će Vam na najbolji način približiti njen istorijat jeste Vojni muzej, čija bogata postavka, kao i naša prezentacija svih epoha grada, upotpunjuju doživaljaj burne istorije ovih prostora i borbe za prevlast nad Beogradom.


 

Mogućnost plaćanja Visa, Master, American Express i Dinacard

 
 

 

  Jurija Gagarina 14n/Lokal 2, naselje Belville
11070 Novi Beograd, Srbija
telefon: 011 6300 955, tel/fax 011 6300 956
mobile: 063 37 00 70

Email: info@belvilledental.com

 

 

   

Copyright ©2010 Belville Dental Centar. Sva prava zadržana.