Radno vreme: 09-19h | Subota: 10-14h | info@belvilledental.com

POZOVITE NAS
011/­6300 955 | 011/­6300 956
NASLOVNA O NAMA NAŠE USLUGE GALERIJA CENOVNIK KONTAKT

DENTALNI TURIZAM


Dentalni implantati

U situaciji kada Vam nakon vađenja zuba ostane prazan prostor, neophodno je nadomestiti ga jer u suprotnom nastaju posledice koje mogu prouzrokovati rotiranje i naginjanje susednih zuba ka praznom prostoru, njihov gubitak pozicije i funkcije, kao i gubitak kosti u zoni zuba koji nedostaje čine izraz Vašeg lica neprirodnim, a ako je zub koji nedostaje u zoni osmeha, to može uticati i na Vaše samopouzdanje.

Vratiti prirodnu funkciju i izgled izgubljenih zuba može biti vеоma teško. Proteza ili most se mogu činiti kao adekvatan izbor terapije ali u poređenju s implantima imaju ograničene rezultate. U velikom broju slučajeva dentalni implanti su najzahvalnije estetsko i funkcionalno rešenje za nadoknadu zuba koji nedostaju.

ŠTA SU DENTALNI IMPLANTI?

Implanti su aloplastični materijali koji se ugrađuju u meko i koštano tkivo gornje i donje vilice u cilju poboljšanja funkcije žvakanja, estetike i fonacije kod delimično ili potpuno bezubih pacijenata. Za uspeh implantacije od posebnog značaja je prava indikacija, pravilan izbor pacijenta, primena ispravne hirurške tehnike i izrada funkcionalno i estetski zadovoljavajuće suprastrukture. Ugradnja implanta u vilicu je potpuno bezbolan postupak. Vreme pravljenja protetskog rada je nakon 6-8 nedelja po ugradnji implanta.

DA LI SAM DOBAR KANDIDAT ZA UGRADNJU IMPLANATA?

Danas je gotovo svaka osoba koja je izgubila zub kandidat za ugradnju implanta. Izuzetak su pacijenti koji boluju od osteoporoze, nekontrolisanog dijabetesa i sličnih hroničnih bolesti. Neposredno nakon operacije, u fazi zarastanja gingive, u rizičnu grupu spadaju i pušači zbog otežanog zarastanja uzrokovanog lošim delovanjem nikotina i povišene temperature u ustima. Osnovni preduslov za ugradnju implanta je dobra oralna higijena. Dentalni implanti su idealan izbor za osobe dobrog oralnog zdravlja koji su izgubili jedan ili više zuba. Kandidati za dentalne implante moraju imati zdravu gingivu i kost za potporu odgovarajućih implanata.

KOLIKI JE PROCENAT USPEŠNOSTI TERAPIJE IMPLANTIMA?

Procenat uspešnosti u terapiji implantima danas je preko 98%. Da bi se utvrdilo da li su implanti moguće rešenje za Vas, potrebno je izvršiti rendgen dijagnostiku i konsultacije sa stomatologom i izvršiti pregled zuba i desni. Postavljanje implanta se sastoji od nekoliko faza. U prvoj fazi ugrađuje se implant u viličnu kost. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji, potpuno je bezbolan i u proseku traje oko 30 minuta. Proces oseointegracije (faza srastanja implanta i kosti) traje 2-6 meseci. U drugoj fazi se postavlja suprastruktura oko koje će se formirati gingiva. Sledi faza otiskivanja suprastrukture . Nakon toga tehničar iz otiska izrađuje model na kojem izrađuje konačni protetski rad.

DA LI POSTOJE RIZICI KOD UGRADNJE IMPLANATA?

Implanti predstavljaju najkomfornije rešenje za pacijenta ako ćete njihovom ugradnjom sprečiti brušenje susednih zuba i resorpciju kosti, koja nastupa nakon vađenja zuba. Neki od neželjenih efekata koji mogu uslediti su infekcije oko implanta, povrede okolnog tkiva (sinusa, nerava ili krvnih sudova) ili frakture kosti.


 

Mogućnost plaćanja Visa, Master, American Express i Dinacard

 
 

Copyright ©2010 Belville Dental Centar. Sva prava zadržana.

Jurija Gagarina 14n/Lokal 2, naselje Belville
11070 Novi Beograd, Srbija
telefon: 011 6300 955, tel/fax 011 6300 956
mobile: 063 37 00 70

Email: info@belvilledental.com