Radno vreme: 09-19h | Subota: 10-14h | info@belvilledental.com

POZOVITE NAS
011/­6300 955 | 011/­6300 956
NASLOVNA O NAMA NAŠE USLUGE GALERIJA CENOVNIK KONTAKT

DENTALNI TURIZAM


Beljenje zuba

Moguće je da tokom godina Vaši zubi promene boju. Postoje takođe osobe koje prirodno imaju tamniju nijansu zuba. Koji god da je razlog u pitanju, stomatologija danas daje mogućnost da prevaziđemo ovaj bitan estetski problem. Neki od brojnih faktora koji mogu uticati na belinu zuba su:
 •kafa, crno vino, čajevi, voće poput višnje ili borovnice
 •nakupljanje zubnog kamenca i mekih naslaga
 •uzimanje određenih antibiotika u vreme kad se zubi formiraju mogu prouzrokovati pojavu mrlja na zubima
 •zubi mogu promeniti boju nakon vađenja živca


Izbeljivanje zuba se danas smatra sigurnom i pouzdanom metodom. Ono što je važno napomenuti, a to su moguće negativne posledice koje traju najviše nekoliko dana, a ispoljavaju se kao preosetljivost zuba na toplo, hladno, slatko ili kiselo.

Ako su vaši zubi zdravi ili adekvatno sanirani plombama, dobar ste kandidat za izbeljivanje zuba. Važno je znati da sredstvo kojim se izbeljuju zubi neće imati efekta na protetske radove i eventualne vidljive plombe u zoni izbeljivanja zuba, pa ih treba promeniti nakon tretmana izbeljivanja zuba.

Održivost rezultata nakon izbeljivanja zavisi od konzumacije obojene hrane. Ukoliko pacijent koristi u ishrani obojenu hranu i pića (soja sos, obojena pića, crno vino, kafa, zeleni čaj) ili ne održava adekvatnu oralnu higijenu, postignuti rezultati beljenja zuba će trajati znatno kraće.

Ukoliko pacijenti redukuju upotrebu hrane sa jakim pigmentima i ne koriste cigarete, efekat beljenja zuba može potrajati više godina.

Zubi će u svakom slučaju polako vraćati prirodnu boju kao pre izbeljivanja zato savetujemo pacijente da ponavljaju proceduru izbeljivanja jednom u godinu dana, da bi održavali boju. Efekat izbeljenih zuba kod pušača traje znatno kraće.

Preporučuje se da se izbeljivanje vrši uz stručan nadzor, profesionalnim i proverenim sredstvima.

Trudnicama i doiljama savetujemo da svoj tretman izbeljivanja zuba odgode za odredjeno vreme.


 

Mogućnost plaćanja Visa, Master, American Express i Dinacard

 
 

Copyright ©2010 Belville Dental Centar. Sva prava zadržana.

Jurija Gagarina 14n/Lokal 2, naselje Belville
11070 Novi Beograd, Srbija
telefon: 011 6300 955, tel/fax 011 6300 956
mobile: 063 37 00 70

Email: info@belvilledental.com